Kul om Brevporto

Roligt om brevporto

En hel del om postombud som tillhandahåller smidiga brevporton kan vara bra nöjsamt att skriva om vilket görs inom kort. Dessutom kommer det dyka upp skojig och dråplig fakta om brevporto och frimärke på denna sida. Man kan aldrig veta för mycket gällande ett brevporto.

Världens största frimärksboll

Världens största frimärksboll

I Boys Town, Nebraska, finns världens största frimärksboll. Frimärksbollen väger cirka 270 kg och har en diameter av 80 cm. Bollen är tillverkad av cirka 4.5 miljoner frimärken.

Högsta valören på ett frimärke

Högsta valören på ett frimärke

Under mellankrigsårens hyperinflation i Tyskland var de frimärken som hade den högsta valören på 50 miljarder, 50 000 000 000, Riksmark.

Sveriges & världens dyraste frimärke

Sveriges dyraste frimärke

Ett feltryckt Tre shilling banco Gul (fel färg) som skickades 1857 är Sverige och ibland världens dyraste frimärke. Frimärket ägs sedan 2013 av Gustaf Douglas som troligen lång mer än de 2.3 miljoner dollar som det officiellt sålts för tidigare.

Världens första och mest kända frimärket

Världens mest kända frimärke  - One Penny Black

Världens mest kända frimärke är One Penny Black som gavs ut 1840 i England. Detta var världens första frimärken som användes av ett statligt postverk. One Penny Black är också ett av världens dyraste frimärken.

Världens största frimärke

Världens största frimärke

Det största frimärket i världen är The Mother of Nation som mäter 1.17 x 1.34 meter. Detta frimärke gavs ut den 21 mars 2013 i gavs ut i Förenade Arabemiraten.

Världens minsta frimärke

Världens minsta frimärke

Det minsta frimärket i världens om används är ¼ Schilling från Mecklenburg-Schwerin som trycktes under åren 1856 till 1864. Storleken på ett frimärke var cirka 9.8 x 9.8 mm


Allt om brevportot

Här hittar du allt du behöver veta om brevporto och portotabeller.Meny - Brevporto
Till förstasidan på www.brevporto.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtrikesPortotabellNyheter